Istoria programului The Duke of Edinburgh’s International Award

The Duke of Edinburgh’s International Award este liderul programelor de dezvoltare personală şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani.

Programul este rezultatul eforturilor a trei oameni – ASR Prințul Philip, Kurt Hahn, educaţionalist german şi Lordul John Hunt, liderul primei ascensiuni reușite pe Everest – care au realizat faptul că dezvoltarea tinerilor era deficitară în anumite domenii importante.

Programul Award a evoluat foarte mult din 1956, când a fost lansat în Marea Britanie şi are ceva nou de oferit fiecărui tânăr din lume, indiferent unde se află şi oricare ar fi circumstanţele în care se află.
Extinderea la nivel global din ultimii 50 de ani a facilitat accesul la program a unui număr din ce în ce mai mare de tineri - peste 8 millioane din peste 140 de ţări şi teritorii. Impactul programului Award-ului asupra multora dintre aceşti tineri este extraordinar: le-a transformat viaţa.

 

În România programul a fost introdus în anul 1991 de sora Agnes în Parohia Romano-Catolică din Motru, desfăşurându-se la nivel local până în anul 2011. Începând cu anul 2011, programul a cunoscut o extindere la nivel naţional, fiind implementat cu succes în mai multe oraşe din ţară.

 

În aprilie 2013 a fost semnată licența pentru Award-ul în România în prezenţa Secretarului General, John May astfel încât ţara noastra devine Autoritate Naţională Award. Acest lucru a fost posibil datorită sprijinului Asociaţiei Little People România.

 

 

Începând cu iunie 2013 programul The Duke of Edinburgh’s International Award România este patronat de Alteţa Sa Regală Principesa Moştenitoare Margareta a României.  

Primul eveniment în calitate de Patron a fost Gala Regală în scopul lansării oficiale a programului The Duke of Edinburgh’s International Award România, eveniment unic care a adus împreună Familiile Regale din România şi Marea Britanie, Ministerul Educaţiei Naţionale şi peste 150 de reprezentanţi din mediul public şi privat, sponsori şi parteneri.

Evenimentele au continuat cu semnarea parteneriatului cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Prânzul Regal al Femeilor de Afaceri organizat şi găzduit de Casa Regală a României.

De la lansarea oficială din 2013 a progrmului, Award-ul a cunoscut o extindere rapidă, formând peste 300 de adulți voluntari ca Lideri Award, 20 de formatori care fac posibilă răspândirea programului în toate comunitățile din țară și peste 40 de supraveghetori și evaluatori, care asigură calitatea desfășurării secțiunii de Aventură.

Până în prezent peste 2000 de tineri au luat parte la program, descoperindu-și noi abilități și dezvoltându-le pe cele existente.

ASR Contele Edward de Wessex a oferit un interviu în exclusivitate despre programul Award cu ocazia vizitei sale în România.  
Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Salut, sunt Ovidiu Grigoriu, am 24 de ani, sunt din municipiul Motru, judeţul Gorj şi s (...)

Detalii ›
Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

"Instructorii ne-au tratat ca pe copiii lor şi ne-au îndrumat spre ţelurile (...)

Detalii ›
Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

"După mai mult de 8 ani Award-ul este încă cea mai frumoasă experienţă!&q (...)

Detalii ›
Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

"Am ȋnvățat că oamenii sunt cei mai importanți pentru a forma o comunitate valo (...)

Detalii ›
Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

"Award-ul mi-a îndreptat pașii spre carieră"   Mă numesc Mih (...)

Detalii ›