Nivele

Programul The Duke of Edinburgh`s International Award este:
• deschis tuturor tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14-24 ani, indiferent de mediul de provenienţă.
• non-competitiv, plăcut, voluntar şi un program echilibrat care necesită un efort susţinut de-a lungul parcurgerii sale.
• oferă un cadru de educaţie nonformală care este complementar educaţiei formale sau care oferă un substitut acolo unde oportunităţile formale nu sunt disponibile.
• un program care oferă posibilitatea tinerilor să îşi demonstreze dezvoltarea personală şi progresul realizat într-un cadru recunoscutinternaţional.

Programul The Duke of Edinburgh`s International Award este un lider mondial între programele pentru tineri, în care acestia vor avea parte de experienţe şi prieteniinoi  de care își vor aminti tot restul vieţii şi în care își vor descoperi talentele.

În DofE Award participantul poate progresa în activităţile pe care le desfășoară deja cum ar fi participarea la activităţi sportive sau cântatul la un instrument muzical. Sau, poate începe ceva ce a visat întotdeauna să facă, dar nu a avut încă un motiv pentru a începe. Mai mult, își poate stabili propriile obiective şi planuri, astfel încât acestea să fie distractive şi provocatoare.

 

   

 

Pentru ca un participant să îşi stabilească obiective corespunzatoare vârstei tale, abilităţilor şi preferinţelor sale, programul are trei nivele de dificultate: Bronz, Argint si Aur. Tinerii pot începe cu cel mai uşor nivel, Bronz, sau pot trece direct la nivelul de Argint sau Aur.
 
Bronz
Tânărul se poate înscrie la nivelul de Bronz de la 14 ani. Nivelul are 4 secţiuni în care îţi va finaliza secţiunile: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat şi Aventură. În primele trei secţiuni perioada minimă de de activitate este de 3 luni. O secţiune va fi aleasă pentru a stabili un obiectiv mai ambiţios şi se va derula pe durata de minim 6 luni. Călătoria finală din cadrul Aventurii durează cel puţin 2 zile şi 1 noapte.Va dura cel puţin 6 luni pentru a final,iza nivelul de Bronz.

Argint
Pentru a începe nivelul de Argint participantul trebuie să aibă minim 15 ani. Nivelul are 4 secţiuni: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat şi Aventură. Călătoria finală din cadrul Aventurii durează cel puţin 3 zile şi 2 nopţi. Activităţile din celelalte trei secţiuni durează cel puţin 6 luni. Dacă nivelul de Argint este început fără a parcurge mai întâi nivelul de Bronz, participantul va trebui să petreacă şase luni suplimentare pentruuna din următoarele secţiuni: Abilităţi, Activităţi Fizice sau Voluntariat.Prin urmare, va dura cel puţin 6 luni pentru a finaliza nivelul de Argint dacă participantul este deţinător al nivelului de Bronz sau 12 luni, dacă acesta s-a înscrisdirect la nivelul de Argint.

Aur
Pentru a începe nivelul de Aur tânărul trebuie să aibă cel puţin 16 ani. Spre deosebire de cele două nivele ale programului, aici trebuie stabilite şi îndeplinite obiective în 5 secţiuni: Abilităţi personale, Activităţi Fizice, Voluntariat, Aventură şi Proiect Rezidenţial. Activităţile, în primele trei secţiuni, pot fi completate în cel puţin 12 luni; dacă nu a fost parcurs nivelul de Argint, se va alege una dintre primele trei secţiuni şi se vor efectua încă 6 luni. Călătoria finală din cadrul Aventurii este planificată împreună cu grupul pentru cel puţin 4 zile şi 3 nopţi, iar pentru Proiectul Rezidenţial se vacălători singur sau într-un grup organizat pentru cel puţin 5 zile şi 4 nopţi.
Prin urmare, nivelul de Aur are cel puţin 12 luni pentru deţinătorii nivelului de Argint sau 18 luni, în cazul în care se începe programul direct de la nivelul de Aur.
 

ASR Contele Edward de Wessex a oferit un interviu în exclusivitate despre programul Award cu ocazia vizitei sale în România.  
Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Salut, sunt Ovidiu Grigoriu, am 24 de ani, sunt din municipiul Motru, judeţul Gorj şi s (...)

Detalii ›
Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

"Instructorii ne-au tratat ca pe copiii lor şi ne-au îndrumat spre ţelurile (...)

Detalii ›
Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

"După mai mult de 8 ani Award-ul este încă cea mai frumoasă experienţă!&q (...)

Detalii ›
Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

"Am ȋnvățat că oamenii sunt cei mai importanți pentru a forma o comunitate valo (...)

Detalii ›
Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

"Award-ul mi-a îndreptat pașii spre carieră"   Mă numesc Mih (...)

Detalii ›