Cum te poţi înscrie: cerinţe

Pentru a te înscrie în program trebuie să contactezi cea mai apropiată unitatea locală DofE Award şi să te înregistrezi.


Dacă nu există o unitate locală DofE în zona ta contactează Autoritatea Naţională Award.

Cerinţe:
Citeşte cu atenţie informaţiile de pe site şi răspunde la următoarele întrebări cu mare atenţie:

1) Îndeplinesc limita de vârstă pentru a mă înscrie în program?
Programul Duke of Edinburgh’s International Award este disponibil oricărui tânăr cu vârsta cuprinsă între 14-24 de ani. Deoarece nivelele Argint şi Aur sunt mai solicitante, vârsta minimă pentru aceste nivele este de 15, respectiv 16 ani. Se poate face o excepţie, de exemplu, dacă eşti doar cu câteva luni mai tânăr şi vrei să faci acelaşi nivel cu prietenii tăi, dar numai după consultarea cu Unitatea Award şi Autoritatea Naţională DofE România.

2) Cunoşti cele trei nivele ale programului?
DofE Award oferă participanţilor săi oportunitatea de a alege ei înşişi nivelul programului pe care ar dori să îl parcurgă pentru a corespunde cu obiectivele şi orarul lor. Cel mai uşor este începerea cu nivelul Bronz, ce poate dura minim jumătate de an. Mai prestigios, dar şi mai solicitant, este nivelul Argint care se desfăşoară pe o durată de cel puţin 6 luni sau un an (depinde dacă ai finalizat nivelul Bronz sau nu), iar cel mai prestigios nivel, Aurul, dureză cel puţin 12 sau 18 luni (din nou depinde dacă ai finalizat nivelul Argint sau nu).  Poţi să începi de la Bronz şi mai târziu să decizi dacă doreşti să continui la următorul nivel. Dacă ai deja 16 ani, te poţi înscrie direct la nivelul de Aur. Sau poţi să le spui prietenilor despre program şi alegeţi un nivel pe care să îl finalizaţi împreună.

3) Ştii ce presupune participarea în program?
DofE Award aduce participanţilor săi o dezvoltare cuprinzătoare şi echilibrată, întrucât conţine secţiuni bine delimitate, în care îţi stabileşti şi atingi propriile obiective. La nivelele Bronz şi Argint, sunt patru secţiuni: Abilităţi Personale, Activităţi Fizice, Voluntariat şi Aventură. Nivelul Aur conţine o secţiune adiţională –Proiectul Rezidenţial- ce necesită petrecerea a cel puţin cinci zile departe de familie şi prieteni.
 
4) Ştii ce activităţi poți desfăşura în program?
DofE Award permite fiecărui participant să îşi aleagă activităţile care îi plac şi care îl interesează. Evident, depinde de gama activităţilor diponibile în zona ta şi de cum îţi petreci tu timpul liber. Vei fi sfătuit asupra activităţilor la Unitatea DofE, dar merită să vii cu propriile tale idei.
Abilităţi Personale, Activităţi Fizice, Voluntariat,  Aventură şi Proiect Rezidenţial - poţi să te gândeşti la ceva ce faci deja sau ai vrea să faci și s-ar potrivi în cadrul acestor secţiuni!
 
5) Vei avea destulă răbdare şi timp?
DofE Award necesită efort şi perseverenţă pe termen lung, toate activităţile asociate cu programul vor fi de durată şi provocatoare. Astfel, vei învăţa mai multe despre tine, vei descoperi abilităţile ascunse, le vei perfecţiona pe cele existente şi vei afla că în tine există mai mult decât crezi.

Secţiunile: Abilităţi personale, Activităţi fizice şi Voluntariat vor necesita fiecare cel puţin o oră pe săptămână timp de câteva luni (depinde de nivelul ales). Poţi să îţi parcurgi activităţile simultan sau consecutiv. Totuşi, reţine că secţiunea de Aventură necesită o pregătire riguroasă.

Tu decizi când eşti gata, pentru a reuşi. Award-ul nu este un sprint, este un maraton. În DofE tu câştigi atunci cand îţi depăşeşti propriile limite iar astfel vei da dovadă de perseverenţă şi determinare.

Grozav! Găseşte cea mai apropiată Unitate DofE Award pe hartă şi hai să ne cunoaştem!

 

ASR Contele Edward de Wessex a oferit un interviu în exclusivitate despre programul Award cu ocazia vizitei sale în România.  
Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Ovidiu Grigoriu - Award-ul – formarea tinerilor pentru oamenii de mâine

Salut, sunt Ovidiu Grigoriu, am 24 de ani, sunt din municipiul Motru, judeţul Gorj şi s (...)

Detalii ›
Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

Răzvan Constantin Tudoran - Award-ul mi-a deschis o lume nouă.

"Instructorii ne-au tratat ca pe copiii lor şi ne-au îndrumat spre ţelurile (...)

Detalii ›
Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

Andrei Todoran - Award-ul: instrumentul ideal pentru a mă forma ca om.

"După mai mult de 8 ani Award-ul este încă cea mai frumoasă experienţă!&q (...)

Detalii ›
Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

Maria Buzea - Voluntariatul mi-a schimbat viaţa!

"Am ȋnvățat că oamenii sunt cei mai importanți pentru a forma o comunitate valo (...)

Detalii ›
Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

Mihaela Stanciu - Am învins competiţia cu mine!

"Award-ul mi-a îndreptat pașii spre carieră"   Mă numesc Mih (...)

Detalii ›